Hyppää sisältöön
27.08.2024

Ilma-vesilämpöpumput ovat saapuneet valikoimaamme

Keravan Energian tuotevalikoima on laajentunut uudella tuoteryhmällä. Ilma-vesilämpöpumput ovat tulleet täydentämään energiaratkaisujen valikoimaamme. Toimme vaivihkaa jo kevään lopulla verkkosivuillemme esille tämän uuden tuoteryhmän ja nyt kesän aikana olemme päässeet toteuttamaan ensimmäisen asennuskohteemme.

Ilma-vesilämpöpumppu on kodin lämmitysjärjestelmä, joka voi toimia kodin päälämmönlähteenä tai se voidaan asentaa jo olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle. Ilma-vesilämpöpumput toimivat samaan tapaan kuin muutkin ilmalämpöpumput eli se ottaa lämpöenergiaa talteen ulkoilmasta. Huoneilman sijaan se siirtää talteen ottamansa lämmön talon lämmitys- ja käyttöveteen. Ilma-vesilämpöpumppu vaatii siis toimiakseen vesikiertoisen lämmönjakoverkon, joten se on erityisen hyvä vaihtoehto lämmitysjärjestelmäksi kohteisiin, jotka ovat aiemmin lämmenneet öljyllä tai kaasulla.

Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan pääsääntöisesti hoitaa koko talon lämmitystarve. Ulkolämpötilan laskiessa ilma-vesilämpöpumpulla saatavan energian määrä kuitenkin laskee, joten kovimmilla pakkaisilla sen tukena toimii laitteeseen integroitu lisälämpövastus. Lisäksi laitteistoon voidaan halutessa liittää toiseksi varajärjestelmäksi mm. erillinen sähkö- tai puulämmitys tai vaikkapa kiinteistön vanha öljykattila. Varajärjestelmänä voi toimia esimerkiksi sähkö- tai puulämmitys tai vaikkapa kiinteistön vanha öljykattila. Tarve varajärjestelmälle on kuitenkin hyvin rajallinen ja aktiivisimman lämmityskauden aikana on normaalisti vain vähän sellaisia päiviä, jolloin ilma-vesilämpöpumppu tarvitsee lisälämpövastusta avuksi kiinteistön lämmöntarpeeseen.

Keravan Energian valikoimiin kuuluvat laitteet on suunniteltu Suomen sääolosuhteisiin. Parhaan hyödyn ilma-vesilämpöpumpusta saa eteläisemmissä osissa Suomea, missä yli 20 asteen pakkasia on vuoden aikana vähemmän. Sähkölämmitykseen verrattuna säästöä voi lämmityskustannuksista tulla jopa yli 50 %. Pohjoisessa, missä kovia pakkasia on keskimäärin enemmän, laite voi toimia hyvin toisen lämmitysmuodon rinnalla, mutta sen hyötysuhde on pienempi lämmityskauden aikana.

Ilma-vesilämpöpumpun järjestelmä ja asennus suunnitellaan aina yksilöllisesti jokaiseen kotiin. Järjestelmää suunnitellessa on otettava huomioon kodin tarpeet ja vaatimukset, jotta lopputuloksena on lämmitysjärjestelmä, joka palvelee asukkaita pitkälle tulevaisuuteen. Palvelumme sisältää koko matkan lämmitysjärjestelmän suunnittelusta asennukseen ja aina käyttöönoton opastukseen asti.

Keravan Energian valikoimiin kuuluvat seuraavat merkit: Toshiba, Mitsubishi, Daikin ja Panasonic.


LUE LISÄÄ ILMA-VESILÄMPÖPUMPUISTA

 

Lisätietoja antaa:
Janne Seppänen, myyntipäällikkö, energiaratkaisutuotteet
040 826 1433
janne.seppanen@keravanenergia.fi

Sulje
Search