Hyppää sisältöön
26.09.2024

Keravan Energia ja OnZero sopimukseen datakeskuksesta

Keravan Energia Oy on solminut sopimuksen OnZero Finland Oy:n kanssa. Yhtiöt lähtevät yhdessä selvittämään mahdollisuutta tuoda datakeskus Keravan Energian Sipoossa sijaitsevan tuotantolaitoksen alueelle.

Suunnitelmana on luoda kokonaisuus, missä OnZeron nestejäähdytteisestä datakeskuksesta syntyvä hukkalämpö voitaisiin hyödyntää lähes kokonaan kaukolämmön tuotannossa syöttämällä se kaukolämpöverkkoon. Datakeskus tarjoaa tarvittavan korkealaatuisen lämmön ilman lisälämpöpumppuja. OnZero Finlandilla on vastaava niin sanottu Digital Heating Plant hanke Kemijärvellä.

Uusi keskus tuottaisi energiaa noin 20GWh vuodessa mikä vastaisi noin 75 prosenttia Söderkullan alueen kaukolämmöstä. Käynnistyttyään laitos toisi vakautta energiantuotantoon ja auttaisi tasoittamaan hintojen vaihtelua. Hanke tukee Keravan Energian puhtaan siirtymän strategiaa, jonka tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä ja polttamiseen perustuvaa energiantuotantoa.

Toteutuessaan datakeskushanke on iso askel Keravan Energialle ja ensimmäinen laatuaan yhtiön toimialueella. Mikäli tulokset ovat onnistuneita, on alueella potentiaalia hankkeen monistamiseksi useampaan kohteeseen.

Sulje
Search