Hyppää sisältöön
02.08.2024

KSB Finland investoi paikalliseen aurinkovoimaan

KSB Finlandin Keravan toimipiste investoi aurinkovoimalaan. Aurinkovoimalan tuomat hyödyt ovat nähtävissä jo muutaman kuukauden käytön jälkeen.

KSB on saksalaisomisteinen yhtiö, jonka tuotevalikoimiin kuuluvat pumput, venttiilit sekä kaikki niihin liittyvä käynnissäpito- ja huoltotoiminta yritysten tarpeisiin. Suomessa yhtiö on toiminut lähes 30 vuotta. Yhtiöllä on pitkät perinteet teollisuuden ja tuotannon toimialoille – konserni on yli 150-vuotias, ja ensimmäiset KSB-pumput on toimitettu Suomeen jo 1920-luvulla.

Suomesta KSB Finlandilta löytyy neljä toimipistettä: pääkonttori Keravalla, konepaja ja myynti- ja huoltopiste Keuruulla sekä myynti- ja huoltopisteet Oulussa ja Harjavallassa. Viime vuoden puolella Keravan pääkonttorilla investoitiin energiaomavaraisuuteen tilaamalla aurinkovoimala. Aurinkovoimalan asennus saatiin valmiiksi talven aikana, ja nyt aurinkoenergiasta on hyödytty keväästä lähtien.

Paikallisyhteistyössä on voimaa

Ajatus aurinkovoimalasta syntyi luonnollisesti konsernin muiden vastaavien hankkeiden ja vihreän siirtymän myötä, kertoo toimitusjohtaja Mikko Heino. ”Näitä projekteja tuetaan erittäin vahvasti konsernin puolesta, ja haluamme ehdottomasti olla osana vihreää siirtymää. Edesautammehan omilla tuotteillammekin uusiutuvan energian tuotantoa.”

Koska Keravan pääkonttorilla on toimintaa pääosin arkisin klo 8–16, aurinkovoima sopii KSB Finlandin päivittäiskulutukseen hyvin. Tällä aikavälillä aurinkoenergiaa saadaan eniten talteen, joka osaltaan vaikutti myös investointipäätökseen.

”Tavoitteenamme on myös lisätä energiaomavaraisuuttamme sekä osoittaa sidosryhmillemme, että vastuullisuusasiat ovat meille tärkeitä”, Heino toteaa. Myöskään paikallisyhteistyön merkitystä ei voi vähätellä: KSB Finlandin pääkonttori on ollut vuodesta 2006 Keravalla, ja pyrkimys paikallisten palveluiden ja toimijoiden käyttämiseen on ollut siitä asti. ”Ohjenuoranamme on ollut, että ostamme ensisijaisesti palveluja Keravalta tai lähiympäristöstä. Kaukolämpö biolämpönä tulee Keravan Energian tuotantolaitokselta lähes tien toiselta puolelta. Paikallisen toimittajan suosiminen aurinkovoimalahankinnassakin oli yksi tärkeä lähtökohta”, kertoo Heino.

Toimitusjohtaja Mikko Heino.

190 paneelia Keravan pääkonttorin katolla

KSB Finlandin Keravan pääkonttorin katolle asennettu aurinkovoimala sisältää 190 paneelia, ja sen kokonaistehoksi muodostuu 80,75 kilowattipiikkiä. Asennustyöstä vastasi Keravan Energian yhteistyökumppani LVI-Trio Oy, ja voimala valmistui talven 2023 aikana. ”Asennusprojekti sujui hyvin, ja aikataulukin oli meille sopiva: kun asennus tehtiin talven aikana, saimme sen hyvin heti alkukevääseen valmiiksi. Voimala on ollut siis asennettuna siitä asti, kun kevätaurinko on alkanut paistaa”, iloitsee Heino.

Avaimet käteen -periaatteella Keravan Energia huolehtii energiaratkaisujen koko prosessista tarjouspyynnöstä asennukseen yhteistyökumppaniensa kanssa. Tämä mahdollistaa asiakkaalle helpon ja sujuvan kokemuksen.

Energiakustannuksissa nähtävissä heti säästöä

Aurinkovoimalan konkreettiset hyödyt näkyivät jo toukokuun loppuun mennessä. ”Me näemme hyödyn sähkölaskussa jo selkeästi. Yritysautomme ovat sähköautoja tai vähintäänkin hybridejä. Pystymme aurinkovoiman avulla tuottamaan ajoneuvojen lataamiseen tarvittavan energian täysin itse, joten se on jo ihan konkreettinen hyöty”, Heino kertoo. ”Jo nyt on käynyt niin, että olemme tuottaneet hivenen enemmän kuin kuluttaneet, joten energiakustannusten laskun muutos nähdään selkeästi verrattuna edellisvuoteen.”

Oletteko tekin harkinneet energiaomavaraisemmiksi ryhtymistä? Tutustu ratkaisuihimme ja ota yhteyttä energiaratkaisumyynnin asiantuntijoihimme!

Sulje
Search