Hyppää sisältöön
17.10.2024

Porvoon, Keravan ja Sipoon sähkönmittaus uudistuu

Keravan Energia, Sipoon Energia ja Porvoon Sähköverkko valitsivat asennuspalvelun toimittajaksi Eltelin

Sopimuksen mukaisesti Porvoon Sähköverkko Oy, Keravan Energia Oy, Sipoon Energia Oy ja Eltel aloittavat yhteistyön, jossa noin 80 000 kotiin vaihdetaan uuden sukupolven älykäs sähkömittari. Projektissa Porvoon, Keravan ja Sipoon kaupungeissa otetaan käyttöön Aidonin etäluentapalvelu ja korvataan vanhat mittalaitteet uuden sukupolven mittalaitteilla. Laiteasennuksista ja niiden suunnittelusta projektissa vastaa Eltel.

Hankkeen suunnitteluvaihe päästään käynnistämään nyt lokakuussa ja varsinainen sähkömittareiden vaihto tapahtuu pääasiassa vuosina 2025–2027.

Eltel hoitaa mittareiden vaihtoon liittyvien kenttäkäyntien suunnittelun ja toteutuksen, loppuasiakasviestinnän, logistiikan ja vanhojen mittalaitteiden kierrätyksen. Eltel käyttää projektin toteuttamiseen omaa kenttätyönhallintaratkaisuaan, jolla on vaihdettu jo yli 7 miljoonaa mittalaitetta.

”Meillä oli ennestään hyviä kokemuksia Eltelin kanssa työskentelystä, joten olemme iloisia, että pääsemme jälleen tekemään yhteistyötä. Sähkönmittauksen uudistuminen ja mittareiden massavaihto on meille iso hanke, jolla on vaikutuksia kaikkiin verkkoalueemme asukkaisiin Keravalla ja Sipoossa, joten luotettavalla kumppanilla on suuri merkitys.” toteaa Keravan Energian ja Sipoon Energian toimitusjohtaja Jussi Lehto.

”Olemme iloisia siitä, että Eltel valittiin hoitamaan mittariasennuksia. Eltel hoiti Porvoon Sähköverkon mittarinvaihdot myös viime kerralla noin vuosikymmen sitten ja meillä on siitä positiivisia kokemuksia. Asennukset alkavat jo vuoden 2025 alussa ja odotamme innolla tätä yhteistyötä”, sanoo Porvoon Sähköverkon toimitusjohtaja Magnus Nylander.

”Olimme mukana jo noin 10 vuotta sitten asentamassa Porvoon ja Keravan ensimmäisiä älymittareita ja haluamme kiittää asiakkaitamme siitä, että pääsemme taas jatkamaan sähköverkkojen kehittämistä yhdessä. Eltelin yhteistyökumppanuus Keravan Energia Oy:n, Sipoon Energia Oy:n ja Porvoon Sähköverkko Oy:n kanssa on jo yhtiön kymmenes älymittarihanke kasvavassa Suomen portfoliossa”, sanoo Eltelin liiketoimintajohtaja Sami Peippo. ”Meillä on pitkä historia älymittareiden asennusprojekteista, joista viimeisimpinä parhaillaan loppusuoralla ovat yli 250 000 laitteen mittarinvaihtoprojektit Helsingissä, Vantaalla sekä Vaasassa.”

Lisätiedot:
Osmo Auvinen, verkkoliiketoiminnan johtaja, Keravan Energia Oy ja Sipoon Energia Oy Puh: 040 032 9851
Magnus Nylander, toimitusjohtaja, Porvoon Sähköverkko Oy Puh: 040 768 2368
Sami Peippo, liiketoimintajohtaja, Smart Grids, Eltel Networks Oy Puh: 040 311 2988

Sulje
Search