Hyppää sisältöön
Yleissähkö
Määräaikainen

Joustosähkö 24 kk Yleis

Valitse Joustosähkö, kun haluat 24 kk määräaikaisen sähkösopimuksen turvan ja samalla pörssisähkön jouston kulutusvaikutuksen avulla. Määräaikaista kahden vuoden pituista sopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden.
Energiamaksu 7,90 snt/kWh
Kulutusvaikutus +/- snt/kWh
Perusmaksu 4,04 €/kk

Määräaikainen Joustosähkö-sopimus 24 kk

Tämä Joustosähkö on kahden vuoden määräaikainen sähkösopimus, jossa on perusmaksu sekä ns sähkön lähtöhinta snt/kWh, jonka päälle tulee joko säästöä tai lisähintaa omasta kulutuksesta riippuen. Valitse Joustosähkö, kun haluat määräaikaisen sähkösopimuksen turvan ja samalla pörssisähkön jouston kulutusvaikutuksen avulla.

Huom. Sopimuksen voi tehdä korkeintaan 90 päivää ennen sen alkamista.

Tee sähkösopimus

Joustosähkö-sopimus rakentuu kolmesta osasta

  • kiinteä sähkön lähtöhinta (snt/kWh)
  • kiinteä perusmaksu (€/kk)
  • vaihteleva kulutusvaikutus (+/- snt/kWh)

Lähtöhinta sekä perusmaksu ovat kiinteitä elementtejä, eivätkä siis muutu sopimuskauden aikana. Sinun lopullinen sähkön hintasi on lähtöhinta + kulutusvaikutus.

Kulutusvaikutus (käyttövaikutus, kuluttajaprofiili)

Kulutusvaikutus, myös kutsuttu käyttövaikutukseksi tai profiilikuluksi (rakkaalla lapsella on monta nimeä), tarkoittaa sitä, että sinun lopulliseen sähkön hintaasi vaikuttaa sinun oma sähkönkäyttösi.

Kulutusvaikutus muodostuu, kun sähkönkulutuksen tuntihintoja verrataan pörssisähkön kuukausikeskihintaan. Riippuen siitä, miten ajoitat tuntikohtaista sähkönkulutustasi suhteessa pörssisähkön kuukausikeskihintaan, kulutusvaikutuksesi laskee tai nostaa sähkösi hintaa

Kulutusvaikutus nostaa sähkösi kuukausihintaa, jos käytät sähköä eniten silloin, kun pörssisähkön hinta on kuukausikeskiarvoa korkeampi. Vuorovaikutteisesti kulutusvaikutus taas laskee sähkösi kuukausihintaa, jos käytät sähköä eniten silloin, kun pörssisähkön hinta on kuukausikeskiarvoa edullisempaa.

Kulutusvaikutus ei ole kiinteä hinta

Olemme havainneet asiakkaidemme kulutusta tarkkailemalla vaihteluvälin olevan useimmiten noin +/- 3 snt/kWh. Mitään ylä- tai alarajaa mahdolliselle kulutusvaikutukselle ei kuitenkaan ole. Huomaa siis, että kulutusvaikutuksesi vaihtelee kuukausittain ja sähkön vaihteleva markkinahinta vaikuttaa kulutusvaikutuksen määrään, joten kulutusvaikutus ei ole kiinteä. Joku kuukausi se voi olla -4 snt/kWh ja seuraavana, jos olet käyttänyt sähköä erilailla verrattuna edelliseen kuukauteen, se voi olla + 3 snt/kWh. Jos esim. lämmität taloasi sähköllä öisin tai jos lataat sähköautosi öisin, silloin tämä sähkösopimus on sinulle todennäköisesti kannattava. Jos kuitenkin esim. saunot sähkösaunassa mielellään arkiaamuisin kello yhdeksältä, tämä ei ole sinulle paras sähkösopimus.

Kulutusvaikutus määräytyy aina jälkikäteen laskutusvaiheessa tuntikohtaisen sähkönkulutuksen sekä pörssisähkön tuntihintojen perusteella.

Lue lisää miten kulutusvaikutus lasketaan

Kokeile kulutuslaskurilla millainen sinun joustosi voisi olla

Kulutuslaskurillamme pääset testaamaan millaista joustoa sähkön hintaan juuri sinun taloudessasi voisi Joustosähköllä saada. Laskurin antamat lukevat ovat arvioita, jotka perustuvat todellisten esimerkkikohteiden keskimääräiseen kulutukseen.

Kulutusvaikutus ja määräaikainen sähkösopimus

Määräaikainen sähkösopimus tarkoittaa juuri sitä, mitä nimi antaa ymmärtää – se on sidottu edeltä määrättyyn aikaan, tässä sopimuksessa 24 kuukauteen. Normaalissa määräaikaisessa sähkösopimuksessa sinulla on liikkumaton ja aidosti kiinteä hinta, mutta Joustosähkössä kulutusvaikutus nostaa tai pienentää kiinteän lähtöhinnan osuutta.

Lue lisää Joustosähköstä

Tutustu sähkönkulutukseesi ja säästä

Asiakkaanamme käytössäsi on aina veloituksetta Asiakasportaalimme, jossa voit tarkkailla sähkönkulutustasi jopa tunnin tarkkuudella. Palvelun avulla on helpompi puuttua kulutuksen piikkeihin ja saada säästöä sähkölaskuun!

Kirjaudu asiakasportaaliin

Milloin Joustosähkö 24 kk kannattaa valita?

  • Jos olet sähkölämmittäjä, joka lämmittää omakotitalon öisin kun sähkö yleensä on halvempaa.
  • Kun omistat sähköauton, jonka lataat öisin.
  • Et halua puhtaan pörssisähkösopimuksen tuomaa hintariskiä.
  • Kun haluat määräaikaisen sähkösopimuksen hintaturva 24 kuukaudeksi!

Tee sähkösopimus

arc

Miten toimia kun määräaikainen sähkösopimus on loppumaisillaan?

Lähetämme sinulle noin 90 päivää ennen määräaikaisen sähkösopimuksesi loppumista jatkotarjouksen. Jatkotarjoustuote voi vaihdella vuodenaikojen mukaan, mutta useimmiten se on uusi määräaikainen sähkösopimus. Huomioi, että jatkotarjouskirjeessä olevan tuotteen hinta voi myös vaihtua. Kannattaa siis olla nopea ja tehdä uusi sähkösopimus heti. Ajantasaisen hinnan näet aina nettisivuillamme ja hinnastossamme. Jos et reagoi ensimmäiseen kirjeeseen, laitamme muistutuksen vielä noin kuukautta ennen sähkösopimuksesi loppumista. Tarkista siis aika ajoin sähköpostisi!

Valitse aktiivisesti itse seuraava sopimuksesi, tai päädyt toistaiseksi voimassa olevalle sähkösopimukselle

Jos et itse aktiivisesti valitse ja tee uutta sähkösopimusta kanssamme, kun määräaikainen sähkösopimuksesi on loppumassa, päädyt meidän toistaiseksi voimassa olevalle Varttisähkö-sopimuksellemme. Varttisähkön hinta on kiinteä aina kolme kuukautta kerrallaan ja se vaihtuu neljä kertaa vuodessa, eli kvartaaleittain. Varttisopimuksen sähkön hinta tarkistetaan siis kolmen kuukauden välein ja sitä voidaan nostaa tai laskea markkinahintojen mukaisesti. Varttisähkösopimuksen irtisanomisaika on 14 päivää, joten pääset tästä sopimuksesta helposti eroon tarvittaessa. Voit myös tehdä uuden sähkösopimuksen toisen sähkönmyyjän kanssa, jolloin sinun sähkösopimuksesi automaattisesti jatkuu uudella myyjällä, kun määräaikainen sopimuskautesi meillä loppuu.

 

Myymämme sähkön alkuperä ja tuotanto

Keravan Energian myydystä sähköstä noin 9 % tuotetaan omissa voimalaitoksissamme. Lisäksi Keravan Energialla on osuuksia muissa suomalaisissa voimalaitoksissa, joista saatu tuotanto kattaa 23 % myydystä sähköstä. Loput 68 % hankitaan sähköpörssistä.

Myymämme sähkön tuottamiseen vuonna 2023 on käytetty uusiutuvia energialähteitä (vesi-, tuuli– ja biovoimaa) 30,4 %, fossiilisia energialähteitä 49,8 % sekä ydinvoimaa 19,8 %.

Fossiilisten polttoaineiden käytöstä syntyneet hiilidioksidin ominaispäästöt olivat ovat 378,83 g/kWh. Käytettyä ydinpolttoainetta syntyi 0,53 mg/kWh.

Sulje
Search