Ilmalämpöpumpun paras sijoituspaikka riippuu aina kohteesta. Siihen vaikuttavat esimerkiksi huoneiden määrä ja koko, lämpöpatterien sijoituspaikat, mahdollisen takan sijainti sekä se käytetäänkö laitetta lämmitykseen vai viilennykseen. Lisäksi pumpun paikkaa mietittäessä tulee huomioida, että pumppuun on vedettävä sähköjohdot sekä putket ulko- ja sisäyksikön välille. Useimmiten nämä joudutaan vetämään pintavetona ja koteloidaan seinälle tai katonrajaan.
Ilmalämpöpumppujen toimitusajat vaihtelevat riippuen valitusta laitemallista ja toivotun asennuksen ajankohdasta. Nopeimmillaan asennus onnistuu noin viikossa. Voit liittää tarjouspyyntöösi mukaan toiveen asennuksen ajankohdasta ja asiantuntijamme pyrkivät huomioimaan sen tarjousta laatiessaan.
Kyllä voi. Ulkoyksikköä ei saa asentaa kerrostalon julkisivuun, mutta sen voi asentaa parvekkeelle tai terassille. Asentaminen vaatii kuitenkin aina taloyhtiön hyväksynnän ja usein siitä tehdään erillinen sopimus osakkaan ja taloyhtiön välille. Taloyhtiöillä voi olla myös omia lisäehtoja tai kohteeseen liittyviä ilmalämpöpumpun asentamiselle. Nämä tulee selvittää aina taloyhtiön sekä tarvittaessa asioita valvovan virkahenkilön kanssa (esimerkiksi museoviraston tai rakennusvalvontavirasto).
Parvekkeen on oltava riittävän suuri, että ilmalämpöpumpun ulkoyksikön ympärille jää riittävästi tilaa. Ilman pitää päästä kiertämään kunnolla yksikön ympärillä. Parvekkeella on oltava sellainen lattia mihin pumpun saa tukevasti asennettua, niin että sen käytöstä ei synny ääntä tai tärinää. Kohteessa voi olla myös talokohtaisia rajoitteita tai ohjeistuksia, jotka tulee asennuksessa huomioida.