Keravan Energian sähköverkot sijaitsevat Keravalla ja Sipoossa. Muun muassa puuskaiset tuulet ja lumikuormat aiheuttavat sähkönjakeluun katkoja, jos puita kaatuu sähkölinjoille. Verkonraivauksella katkoja voidaan vähentää ja samalla turvata mahdollisimman keskeytyksetön sähkönjakelu. Kaikki Keravan Energian ja Sipoon Energian ilmajohtoverkot raivataan viiden vuoden sykleillä.
Sähkönjakeluvarmuuden parantamiseksi. Ilmajohdoilla muun muassa puuskaiset tuulet ja lumikuormat aiheuttavat sähkönjakeluun katkoja, jos puita kaatuu sähkölinjoille. Verkonraivauksella katkoja voidaan vähentää ja samalla turvata mahdollisimman keskeytyksetön sähkönjakelu. Suunnitelmallinen raivaaminen vähentää katkoja huomattavasti.
Kaikki ilmassa kulkevat keski- ja pienjännitejohdot, joita meillä on yhteensä noin 1 300 kilometriä. Sipoossa ilmajohtoverkkoa on 1 270 km, Keravalla enää 62. Muuntajien kautta kulkevat 20 kilovoltin keskijännitelinjat raivataan leveämmältä alueelta, jotta puiden rungot tai oksat eivät osuisi johtoihin missään olosuhteissa. Vian sattuessa keskijänniteverkolla ilman sähköä jää jopa tuhansia asiakkaita. 0,4 kilovoltin pienjänniteverkoilla raivaus on maltillisempaa.
Jakeluverkkomme on jaettu viiteen raivausalueeseen, jotka käydään läpi vuorovuosina. Lisäksi raivaamme yhden saaristoaluen vuosittain. Vuosittain raivataan 200 – 300 kilometriä verkkoa.
Metsäkone rikkoo aina maastoa ja vaatii enemmän tilaa. Raivausjälki olisi metsäkoneella monin verroin rujompaa. Metsurin on helpompi kulkea ja työskennellä siistimmin niin pihoilla kuin metsissäkin. Näin minimoimme maanomistajille aiheutuvan haitan. Tietyt metsäosuudet, joita ei pystytä raivaamaan metsurin toimesta, hoidetaan helikopterilla, mutta se on harvinaisempaa.
Raivattavat puut ja risut ovat maanomistajan omaisuutta ja ne jätetään linjakadulle.
Verkonraivausta tekevä metsuri etenee omaan tahtiinsa: hän seuraa sähköverkkoa ja helpossa maastossa etenee jopa kaksi kilometriä päivässä. Haastavassa maastossa vauhti voi olla vain parisataa metriä päivässä kerrallaan. Valitettavasti meidän on käytännössä mahdotonta ilmoittaa jokaiselle tontinomistajalle erikseen, minä päivänä heidän pihalleen tullaan. Tiedotamme kotisivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme silloin, kun raivaustyöt jollakin raivausalueella käynnistyvät. Pyrimme aina ilmoittamaan raivaustöistä tekstiviestillä, mikäli yhteystiedot löytyvät.