Skip to content
16.08.2024

Ny momsskatt!

Från och med den 1 september 2024 höjs den allmänna mervärdesskatten (moms) från 24 % till 25,5 %. Denna förändring, som beslutades av riksdagen den 28 juni, kommer att påverka priset på våra produkter och tjänster. Den nya momssatsen gäller för alla avtal och tjänster där den nuvarande skattesatsen är 24 %.

Varor och tjänster med nedsatta skattesatser (14 % och 10 %), såsom inkvarterings- och motionstjänster, påverkas inte av denna höjning.

Påverkan på elavtal

För elavtal gäller följande:

  • Konsumentpriser innehåller en moms på 24 % fram till den 31 augusti 2024. Därefter höjs skatten med 1,5 procentenheter.
  • OBS! Höjningen påverkar inte själva avtalsvillkoren. Den nya momsen utgör ingen ändring i själva avtalet.
  • Märk att nya momsskatten beror på en förändring i lagstiftningen, vilket innebär att ett tidsbundet elavtal kan inte sägas upp med denna prishöjning som grund. Normala uppsägningsvillkor gäller för andra elavtal.

Värme och energi

För vatten och energinyttigheter, såsom el, gas och värme, faktureras konsumtionen hos oss baserat på förbrukning enligt vald faktureringscykel på antingen 12 eller 4 ggr/år. Den tillämpade momssatsen avgörs utifrån leveranstidpunkten. 24 % moms tillämpas på el som levererats före den 1 september 2024 och 25,5 % på el som levererats därefter.

Läs mer på Skatteverkets sidor

Stäng
Search